Podprogram 2016 – efekty
- W ramach POPŻ Podprogram 2016, który był realizowany w okresie sierpień 2016 - czerwiec 2017 współpracowaliśmy z Bankiem Żywności Suwałki – Białystok,
- Program był skierowany do osób potrzebujących, o niskich dochodach do których trafiły takie produkty jak makaron jajeczny 5 kg, ryż biały 5 kg, herbatniki 2 kg, mleko UHT 9 l, ser podpuszczkowy dojrzewający 2,4 kg, groszek z marchewką 3,20 kg, fasola biała 3,20 kg, koncentrat pomidorowy 1,28 kg, powidła śliwkowe 1,20 kg, gulasz wieprzowy z warzywami 4,25 kg, filet z makreli w oleju 1,36 kg, szynka drobiowa 2,70 kg, szynka wieprzowa 0,3 kg, pasztet wieprzowy 0,16 kg, cukier biały 4 kg, olej rzepakowy 4 l.
- Za naszym pośrednictwem pomoc żywnościowa trafiła do 405 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej.
- Wydaliśmy osobom potrzebującym:
- 22,60 ton żywności;
- 2025 paczek żywnościowych;
- W ramach Podprogramu 2016 nasi podopieczni korzystający z pomocy żywnościowej uczestniczyli w działaniach towarzyszących. W ramach tych działań uczestniczyliśmy w warsztatach edukacyjnych „Domowe finanse – żywność”, w których wzięło udział 13 osób.
Podmiot udostępniający informację: | |
Data utworzenia: | 2018-09-25 |
Data publikacji: | 2018-09-25 |
Osoba sporządzająca dokument: | |
Osoba wprowadzająca dokument: | Administrator |
Liczba odwiedzin: | 4259 |